Не можеш да намериш паметника вече – целият е  обрасъл

...
Не можеш да намериш паметника вече – целият е  обрасъл
Коментари Харесай

Ченчев от Ловнидол: БСП прокара отново пътя до паметта за разстреляните ятаци в местността Петрова Чука

„ Не можеш да намериш паметника към този момент – целият е  обраснал в гора и шубраци, пътят е непристъпен ”, чува Венка Петрова, ръководител на НЧ „ Зора-1908 ” в село Ловнидол за мястото, съхранило паметта за 6-ма души, отдали живота си за това да няма фашизъм у нас и подпомагали Габровско-Севлиевския отряд. Усилията й стигат и до социалистите в Севлиево. Не има вяра когато чува, че пътят до Паметниа на майката към този момент е пристъпен, че теренът е измит от обраслата трева и шубраци. И другите думи запомних: „ Има хора, които съблюдават обещанията си ”, споделя Венка Петрова за Станимир Стойчев, ръководител на Българска социалистическа партия в Севлиево и за локалните социалисти, които почистват целия регион към паметника ”.
Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в Габрово Иван Ченчев. И добави изрично:
„ Българска социалистическа партия има памет. Защото народ, който не пази историята си, е жертван, няма бъдеще. Две неща ще кажа: Каквото обещахме – го изпълнихме. И: когато Българска социалистическа партия беше в ръководството – монументи не се рушаха. Събориха се когато ПП-ДБ се прегърнаха с ГЕРБ.
Днес отдадохме респект пред шестимата борци против фашизма, разстреляни без съд и присъда в местността „ Петрова чука ” край Дряново на 29 февруари 1944 година: Ненко Велчов, Кунчо Кунчев, Минко Иванов, Стоян Метев, Иван Попов, Иван Касъров. Поднесохме цветя пред паметника на майката изгубила, чедата си.
Преди това, дружно с ръководителя на Българска социалистическа партия Селиево, социалисти от Габрово, Севлиево, Дряново, Трявна застанахме с поклонение пред делото и саможертвата на героите от Априлското въстание в Севлиево и в манастира в Дряново.
Българска социалистическа партия има памет за своята история ”, написа в профила си във фейсбук Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР